Familie – vrienden- en het gemeentebestuur zetten jarige in de bloemetjes

Germaine Lidou is kwiek en 104 jaartjes jong

Germaine Lidou, 104 lentes jong, ontving afgelopen zondagnamiddag, in het Meunyckenhof waar ze verblijft, naast haar familie ook een afvaardiging van het gemeentebestuur. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - In het RVT Meunyckenhof in Koekelare, was het afgelopen zondag 27 januari, opnieuw feesten geblazen. Het doet zich immers niet vaak voor dat je een kwieke 104-jarige onder je bewoners hebt. Germaine Lidou werd op 27 januari 1909 in Ichtegem geboren en mag zich als 104-jarige, de oudste inwoner van het RVT Meunyckenhof noemen.

Germaine huwde in 1934 wegenwerker Floran Kindt. Beide tortelduifjes bouwden hun nestje langsheen de Torhoutbaan in het naburige Ichtegem, waar Germaine er het huishouden deed en voor de kinderen zorgde. Germaine haar echtgenoot overleed in 1981 en sindsdien trok zij meer dan haar streng in hun woning in Ichtegem. Germaine verbleef er gezond en wel tot op haar 100ste en acht maanden. Toen verliet ze haar woning om haar intrek te nemen in het Rust- en Verzorgingstehuis Meunyckenhof in Koekelare.

Germaine die altijd graag onder de mensen kwam en geregeld naar de seniorenbijeenkomsten in Ichtegem en Wijnendale ging, is nog kwiek voor haar leeftijd en goed bij de pinken.

Het gezin werd gezegend met drie kinderen: Andrea getrouwd met Camiel Bonte en wonende in Torhout, Cecile getrouwd met Lucien Bolle die overleden is en Gerard die gehuwd was met Godelieve Haelemeersch, die eveneens is overleden.

In de loop der jaren kwamen er zes kleinkinderen bij: Marijke, Dominique, Kristel, Karine, Dirk en Marc; maar ook acht achterkleinkinderen: Frederik, Marcus, Matthys, Xander, Ghilain en Sebastien; en vier achter achterkleinkinderen: Batist, Tristan, Liam en Zelie

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio