Twintig landen namen deel aan de derde European Blues Challenge in het Franse Toulouse. De 26-jarige Westvlaamse bluesband Hideaway werd in het najaar geselecteerd om de Belgische driekleur te verdedigen.

Mede-oprichter Jean-Marie Herman (55): 'Het was een zeer interessant evenement. We hebben een fantastische set gespeeld. Het was eventjes op wolken lopen toen we van op het podium merkten hoeveel enthousiaste fans er speciaal voor ons de reis gemaakt hadden. Zelfs de Franse band Shaggy Dogs moest het met veel minder steun doen, voor eigen publiek. Aan het einde van onze korte set was heel de zaal aan het shaken.'

Uiteindelijk won Veronika Sbergia & The Red Wine Serenaders uit Italië. De tweede plaats werd ingenomen door het Spaanse Chino & The Big Bet gevolgd door Soul Serenade uit Roemenië. Hideaway strandde op de vijfde plaats vooraf gegaan door de Nederlanders Sugar Boy & The Sinners.


Jean-Marie: 'Italië was zeer goed, maar het is appelen met citroenen vergelijken. Veronika Sbergie & Co brachten een soort cabaret/blues uit de jaren 20/30, zéér goed gezongen en met een schitterende Dobro-gitarist, zeer humoristisch. Goed voor een leuke avond. Soul Serenade vond ik al van in het begin zeer goed en een groep om rekening mee te houden, leuk jong meisje met leuke folkie versies van blues standards, met een gitaar en een mandoline. Flower Power is back. De piepjonge Nederlanders vond ik ook heel erg goed. Ze hebben zeer goed geluisterd naar groepen die wij vroeger ook vereerden (en nog): The Faboulous Thunderbirds, The Paladins, Anson Funderburgh. Het kon wel Hideaway geweest zijn, 25 jaar geleden. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat, vijfde op twintig is lang niet slecht. Laat de buitenlandse contracten nu maar komen!'


De eerstvolgende optredens van Hideaway zijn 7/4/2013 te Tielt (Dopolo), op 27/4 te Peer, op 19/5 Statiekermis te Aalter, op 7/6 Stekene en de Gentse Feesten.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio