Jong bloed nodig wil toneelvereniging overleven

T.I.M.-junior succesvol voor het eerst op de planken

De bonte bende jeugdige acteurs met voorzitter Pol Vanhee, regisseur Veerle Vandaele en tal van medewerkers achter de schermen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - In Moere en op het gehucht Douveren Koekelare die parochiaal met Moere meegaat, werd een tweetal jaar terug (2011) een toneelvereniging opgericht die luistert naar de naam T.I.M. (afkorting van Toneel In Moere). Nu ziet ook T.I.M.-junior het levenslicht, want een eerste succesvolle voorstelling ligt achter de rug.

Een eerste voorstelling van T.I.M werd in september vorig jaar een schot in de roos en ook dit jaar zullen de liefhebbers van toneel in Moere niet op hun honger blijven zitten. De volwassen zijn immers druk aan het repeteren aan het stuk “Verboden liefde op kantoor”. Maar later meer daarover.

T.I.M.-junior

Het energierijke bestuur met voorzitter Pol Vanhee aan het roer, weet dat de toneelvereniging maar kan overleven als je jong bloed weet aan te trekken. En zoals het spreekwoord zegt: “Jong geleerd is oud gedaan”, bleven ze in Moere niet bij de pakken zitten, maar pakten ze meteen de koe bij de horens en richten binnen het toneelgezelschap T.I.M. nu ook een jeugdafdeling T.I.M.-junior op.

Dertien kinderen schreven zich in en vorige week serveerden ze in het cultureel centrum in Moere, een eerste korte voorstelling, een voorproefje zeg maar om het acteren eens uit te proberen.

Het stuk “Hoe het zit tussen dieven en deftige mensen” in een regie van Veerle Vandaele, die daarmee haar debuut maakt als regisseur, werd met veel flair door de jongeren opgevoerd voor een talrijk publiek en smaakt bijgevolg naar meer.

Na afloop was iedereen laaiend enthousiast en niet in het minst de kinderen zelf. Dus hou het maar in de gaten, er komt zeker nog meer van deze bende jonge snaken. Ook regisseur Veerle Vandaele die haar debuut maakte, is heel tevreden. “Ja, ze hebben voor een eerste keer hun best gedaan en de kinderen hebben nu eens gevoeld hoe het is om echt voor een publiek te spelen. Ja, ik werk graag met kinderen en kijk ook uit naar een volgende samenwerking’, wist Veerle na afloop te vertellen.

Volgende kinderacteurs brachten het stuk “Hoe het zit tussen dieven en deftige mensen” tot leven en verdienen een dikke proficiat: Ampe Lisa, Belpaeme Saar, Devreker Tine, Dumarey Robbe, Dyserinck Emma, Dyserinck Ewout, Dyserinck Thijs, Gamme Anaïs, Gamme Arthur, Jonckheere Lex, Van Steelant Arne, Van Steelant Noah en Vermeulen Rune. Deze groep kon ook op de medewerking rekenen van Lynn Boeyden (mama van Arne en Noah).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio