Verboden Liefde op Kantoor is een stuk uit het leven gegrepen

Tweede productie toneelvereniging TIM staat in de steigers

Tweede productie toneelvereniging TIM staat in de steigers

De spelers met regisseur Daniël Quintens en toneelmeester Veerle Vandaelen die aan het stuk Verboden Liefde op Kantoor, de nodige glans zullen geven. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Toneelvereniging T.I.M. (Toneel in Moere) is verheugd haar tweede productie “Verboden Liefde op Kantoor”, te kunnen aankondigen. Een blijspel zo uit het leven gegrepen. De première vindt plaats op vrijdag 18 oktober aanstaande, maar die voorstelling is helaas zo goed als uitverkocht en ook voor de voorstellingen op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, zijn er amper nog een handvol kaarten.

 Amper twee jaar geleden werd TIM (Toneel in Moere) in feestzaal – restaurant Den Oever op de scheiding van Koekelare en Moere opgestart. Met “Juffrouw Clarence” maakten tal van Moerenaars of mensen die bindingen hadden met Moere in september 20112, hun debuut. Allen met geen greintje toneelervaring. Maar ze werkten onder leiding van auteur en regisseur Daniël Quintens, keihard om er iets geweldigs van te bakken en ze slaagden volledig in hun opzet. De drie voorstellingen waren in een mum van tijd uitverkocht en na dit onverhoopte succes ligt een vervolg in de lijn van de verwachtingen, want dat smaakte bij iedereen naar meer!

Uit het leven gegrepen

Vandaar dat het bestuur en de acteurs die vorig jaar deel uitmaakten van de ploeg, vol enthousiasme op zoek gingen naar een nieuw passend stuk, om dit toneelseizoen mee uit te pakken. En dat vonden ze na lang wikken en wegen, bij de dezelfde auteur van vorig jaar, de heer Daniël Quintens; een geboren en getogen Snaaskerkenaar, die ook nu weer de regie voor zijn rekening neemt.

Dit jaar brengt T.I.M. met “Verboden Liefde op Kantoor” hun tweede productie, een blijspel zo uit het leven gegrepen. Opnieuw een blijspel want bij T.I.M. trekken ze de kaart van het volkstoneel. Er moet in Moere kunnen gelachen worden. Door allerlei familiale- en beroepsomstandigheden zijn er enkele spelers van het eerste uur er als acteur niet bij dit jaar, maar werken ze wel hard mee achter de schermen, vandaar dat er enkele nieuwe gezichten zoals onder andere: Henk Vanhove en Tom Vanhoutte, dit jaar hun debuut maken.

Met “Verboden Liefde Op Kantoor” werd, in tegenstelling tot vorig jaar, gekozen voor een toneelstuk dat zich afspeelt in het dagelijks leven van de secretaressen op een bureau. Soms komisch - soms ernstig. Kortom, situaties die zich op elk bureau kunnen voordoen.

Verzekeringsmakelaar Vanslipegem is overleden. Door het testament van de overledene moet de weduwe de zaak overlaten aan haar enige zoon Frank, die er niet veel van terecht brengt en nogal wat klanten verliest. Moeder, Trees, die nog altijd een paar aandelen van de zaak in haar bezit heeft, wil de schijn hoog houden dat het kantoor goede zaken doet en probeert twee secretaressen in dienst te houden. Meer nog, zij wil de zaak opnieuw in haar bezit krijgen en daarvoor zijn alle middelen goed genoeg.

Eén van de secretaressen is verliefd op Frank, en Frank op haar, maar moeder Trees wil niet horen van een trouwpartij en smeed een duivels plan om dat te doen mislukken. Stilaan beginnen Frank en zijn twee pittige secretaressen te begrijpen dat ze moeten samenspannen tegen moeder Trees, anders is er een kans dat ze allemaal zonder werk vallen. Alleen op die manier kunnen ze te weten komen waarom Frank niet mag trouwen met één van zijn secretaressen. Door een goed plan gaan de zaken opeens beter en beter. Het eindresultaat is ontgoochelend of toch niet……?

De rolverdeling voor “Verboden Liefde op Kantoor”, ziet er als volgt uit: Frank Vanslipegem: Jurgen Gamme, Kathy Van Wupperkonte: Fabienne Letten, Sonja: Lieve Pollentier, Trees Vanslipegem: Christiane Vereecke, Louis Van doorn: Johan Vuylsteke, Fernand Vanvooren: Johan Vuylsteke, Constant Dronken: Henk Vanhove en Marc Dronken (Mariette): Tom Vanhoutte.

Tickets

Wil je weten hoe het afloopt? Dan moet je komen zien en vliegensvlug tickets reserveren voor een van de voorstellingen op: vrijdag 18 en/of zaterdag 19 oktober 2013. Aanvang om 20uur – Deuren om 19 uur, of op zondag 20 oktober 2013 met aanvang om 16 uur – Deuren om 15 uur. Kaarten kosten zeven euro en zijn te reserveren via toneelinmoere@hotmail.be . Bellen kan ook naar Melissa Jonckheere op het nummer 0499 24 37 00 of op 059 32 12 00 of op 0485 17 28 70.

De voorstelling van vrijdag 18 oktober is op een paar tickets na, reeds uitverkocht en ook voor de voorstellingen van zaterdag 19 of zondag 20 oktober, zijn maar een handvol tickets meer beschikbaar. Het is dus voor de rappe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio