BANANA PEEL. Doug McLeod & Lightnin' Guy

Ruiselede - Nog even het weekend verlengen met Doug MacLeod en Lightnin’ Guy morgenavond in Banana Peel om 20.15 uur.

Doug MacLeod heeft het leven overleefd en de muziek beleefd in de beste traditie van de oude meesters van de blues. Geboren in the Big Apple en in zijn eerste puberjaren verhuisd naar St. Louis waar hij voor het eerst kennis maakte met de blues. Na zijn leven bij de Marine in de jaren 60 waar hij akoestische country blues speelde in de lokale koffiehuizen in Virginia en Maryland, werd hij opnieuw student. Hij mocht op school de bluesgitaar onder handen nemen voor de musical ‘Grease’ en ondertussen vond hij ook nog de tijd om concertjes te spelen samen met Mary MacGregor. In 1978 ging hij back to the roots om blues te spelen in de regio van L.A. Zijn reputatie als talentvolle gitaarspeler verspreidde zich snel gezien hij de gelegenheid kreeg om op te treden met grote namen als Pee Wee Crayton, Lowell Fulson, Big Mama Thornton, Eddie "Cleanhead" Vinson en Big Joe Turner. 
Hij praat, zingt en speelt op onvergelijkbare wijze de blues - met een mengeling van humor en pijn. Aan alles is te merken dat Doug MacLeod met de groten uit de blueswereld heeft gespeeld. Bluesgiganten Albert King, Eva Cassidy, Joe Louis Walker en Albert Collins hebben zijn werk geadopteerd: dat zegt genoeg over het niveau van deze bluesman. 
"Now there’s a man who can really play the blues" (David ‘Honeyboy’ Edwards, Delta Blues Legend) 

Alles begon voor Lightnin’ Guy met akoestische gitaar en harmonica. En ook al plukte hij nooit katoen op de velden van Mississippi, hij had wel zijn deel van ‘bad luck and trouble’, maar ook geluk en hoop. Je voelt dit in zijn hedendaagse slide- & harpbluesnummers, met diepe wortels. Ze nemen ons mee van de Vlaamse klei, over de Mississippi delta tot in het moeras van Louisiana. Het klinkt als een stoffig cliché maar Lightnin’ Guy is met voorsprong 'the hardest working performer' van de Belgische blues & roots scène. Zo scheert hij niet enkel hoge toppen in België en Nederland, hij timmert ook al jaren aan de weg op diverse Europese bluespodia. Ondertussen werkt hij hard aan zijn eigen songs en sound. Denk niet enkel meteen aan Delta blues, maar ook aan Chris Whitley, Ben Harper, Xavier Rudd & John Butler. Lightnin’ Guy speelt op een variëteit aan resonatorgitaren, een weissenborn gitaar, chromatische & diatonische harmonica’s en een oude koffer. Men kan Guy beluisteren in elke denkbare bezetting, maar dit keer komt hij solo; al zal hij ook wel samen met Doug ons podium doen “rocken”. 

bezetting: 
Doug MacLeod: zang, gitaren 
Guy Verlinden: zang, gitaren

www.doug-macleod.com

www.lightninguy.com

geen voorverkoop of reservatie - prijs concerten: 12 euro (leden) - 15 euro (niet-leden)

Bron: bananapeel.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio