Het Lekkerste Broodje van België 2009

Yola, met Conférence, het winnende broodje Foto: Elke Verbelen

Zoersel - De 18 finalisten van ‘Het lekkerste broodje van België’ toverden op 22 november heel wat ingrediënten om tot de meest culinaire broodjes. Elk jaar opnieuw wordt de lat weer hoger gelegd. Deze 5e editie werd gepresenteerd door Sven Ornelis.

De wedstrijd
De initiatiefnemers Pastridor en Verstegen Spices & Sauces organiseerden voor het vijfde jaar dé broodjeswedstrijd van België. De spannende finale van ‘Het lekkerste broodje van België’ vond plaats tijdens de beurs Horeca Expo op zondag 22 november. De wedstrijd werd ingedeeld in 2 categorieën: voor ‘Het lekkerste broodje Bistro’ moet het broodje op bord geserveerd worden en voor ‘Het lekkerste broodje Snack’ moet het broodje uit de hand te eten zijn. De jury ontving dit jaar 52 kwaliteitsvolle inzendingen waaruit 18 finalisten geselecteerd werden.

Snackbroodjes uit de hand
Als eerste kwamen de finalisten in de categorie ‘Het lekkerste snackbroodje’ aan de beurt. Fried’l Zoete van ’t Hooghuys uit Zottegem werd de asolute winnares met haar broodje Galpo. Op de 2e en 3e plaats eindigden respectievelijk Yola De Winter van Zandwich uit Zoersel met het broodje Conference en Laurent Mengeot van Sandwicherie du perron uit Gerpinnes met het broodje Monsieur Perron.

De verrrassende ingrediënten van het broodje Galpo zijn een Prokorn stokbrood, Altesse kaas, Gandaham, Porto, witloof, appel, mango, ...

De jury bestond uit Eddy Bolle (Horeca Partners), Robert Van Duuren (International Taste and Quality Insititute) en de winnares van vorig jaar, Nathalie Van Dijck. Zij kozen dit broodje omwille van de ideale smaakcombinaties, de originaliteit en de presentatie.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio