Fidias Awards 2009

Zoersel - Op woensdag 25 november reikte het AiNB voor de tweede maal op rij de Fidias-Awards uit aan verdienstelijke interieurarchitecten en studenten interieurarchitectuur. Onze dorpsgenoot Arjaan De Feyter (Halle-Zoersel) kwam hierbij als één van de winnaars uit de bus! De Fidias-Awards willen een kwaliteitslabel zijn binnen de sector van de interieurarchitectuur. De Fidias-Awards zijn dit jaar aan hun tweede editie toe. Dit jaar kwamen naast de studenten uit de interieurarchitectuuropleidingen ook mensen uit het beroepsveld aan bod.

De awards worden uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het beroep. De Fidias groeit – naar analogie met de Golden Globe, de Bafta of de Gouden Uil – uit tot een kwaliteitslabel binnen de interieurarchitectuur.

Enerzijds werd de Belgische interieurarchitectuurinstituten gevraagd om binnen diverse categorieën studenten te nomineren die in aanmerking zouden komen voor een award. De selectie gebeurde uit de afgestudeerden van het voorbije academiejaar 2008-2009. Anderzijds kregen interieurarchitecten die in de dagelijkse praktijk staan de kans zich in te schrijven voor de wedstrijd. Bedoeling is hen via de wedstrijd in het spotlicht te zetten en hen de mogelijkheid bieden zich te profileren en te meten met hun collega’s.

Een onafhankelijke en veelzijdige jury – met daarin designers, journalisten, fotografen, filosofen en interieurarchitecten - selecteerde de winnaars in de verschillende categorieën. Ze bekeken en beoordeelden de projecten daartoe elk vanuit hun eigen professionele perspectief.

Vanuit de sector wordt dit project alvast toegejuicht, zo blijkt uit het grote aantal ingediende projecten van zowel kleine als grote interieurbureaus. Met een duidelijke standpunt en een welomlijnde visie probeert het AINB de Fidias Awards elk jaar een beetje groter en meer prestigieus te maken en wordt er langzaam maar zeker gewerkt aan de weg naar nationale en zelfs internationale erkenning.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio