Bovenste Beste Buur 2009

Bovenste Beste Buur 2009 Foto: www.zoersel.be

Zoersel - Net zoals vorig jaar, lanceerde het gemeentebestuur van Zoersel ook dit jaar een oproep naar ‘bovenste beste buren’. En dat de gemeente heel wat warme en attente buren telt, bewijzen de reacties. Heel wat Zoerselse inwoners vinden dat hun buurman of -vrouw, meer dan wie ook, het verdient om eens op een aparte manier in de bloemetjes gezet te worden. Zij willen hem/haar bedanken voor al wat hij/zij voor hen doet.

Alle genomineerden, en diegenen die hen hadden voorgedragen, werden afgelopen woensdag in het administratief centrum van Zoersel getrakteerd op een hapje en een drankje. Elke genomineerde ontving daarnaast ook een rode roos. "Op die manier wilden wij àlle genomineerden eens letterlijk in de bloemetjes zetten, en hen via deze weg hun verdiende erkenning geven", aldus het gemeentebestuur.

Laureaat
Maar in elke 'wedstrijd' kan er maar één de uiteindelijke 'laureaat' zijn, en die eer viel ditmaal te beurt aan Rik Frans, al 31 jaar lang de uitbater van ’t Koemeke koffie.
"Ik heb Rik voorgedragen als Bovenste Beste Buur omdat hij met zoveel geduld en liefde mensen van de psychiatrie toelaat in zijn zaak," zo legt Veerle Goorden uit, "zélfs al verbruiken ze op een hele avond slechts één consumptie en vullen ze nadien hun glas aan de kraan in het toilet. Voor zijn jarenlange opvang van deze patiënten, verdient Rik volgens mij een beloning!"
Rik, die net op tijd terug in het land was om zijn prijs in ontvangst te nemen, blijft er heel nuchter onder. "In andere zaken worden de mensen van de psychiatrie misschien buiten gekeken. Ook ik verlies klanten omwille van deze keuze, maar anderzijds win ik er ook heel wat klanten mee! Als je alleen maar de gezonde en de
sterke mens moet binnen laten, waar sta je dan...?!"

Zelf iemand nomineren

Het gemeentebestuur zet deze actie uiteraard verder en zal volgend jaar opnieuw iemand tot bovenste beste buur verkiezen. Heeft u zo een buurman of -vrouw die deze titel volgens u meer dan wie ook verdient, laat dit dan weten via communicatie@zoersel.be
Vergeet uw naam, adres en telefoonnummer, en die van uw buurman- of vrouw, niet te vermelden, evenals waarom u hem of haar nomineert.

Meer info:
communicatie@zoersel.be of 03 2980 5 33
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio