Kunstweekend zet culturele verenigingen en artiesten in de verf

Wild Brabant met Dzia Foto: Gemeente Huldenberg

Huldenberg - Kunstenaars, verenigingen en de academie voor woord en muziek sloegen de handen in elkaar en zorgen voor een weekend vol theater, dans, beeldende kunst, graffiti en muziek voor jong en oud.

Geïnteresseerden kunnen de vele activiteiten verspreid over alle deelgemeenten uitgezonderd Ottenburg bekijken, of zelfs actief deelnemen in de vorm van ateliers en workshops. Kunstenaars doen zelf volop mee door hun ateliers of workshops open te stellen, terwijl theater en dans in de gemeentezalen wordt gebracht.  

Op vrijdag begint het kunstweekend met “chocoladetongen”, een voorstelling van theater BisArt in Neerijse die drie vrouwen ten tonele brengt die niet van chocolade kunnen blijven.

Op zaterdag wordt muziek gespeeld in zowel de Sint-Antoniuskerk in Loonbeek door leerlingen van de academie van Huldenberg als in de Onze-Lieve-Vrouwkerk met het jaarlijkse klasconcert van de muziekacademie J.H. Fiocco Huldenberg. In beide dorpen worden diezelfde dag ook verscheidene ateliers geopend, net als een tentoonstelling in jeugdhuis De Schup die tot zondag loopt.

Zondag staat het merendeel van de activiteiten gepland. Zo brengt het jonge danscollectief Moving Ground hedendaagse dans in zaal ’t Pakhuis met een huiskamerproductie onder de naam “Comfortadel”. Nog op zondag staan er workshops gepland, bijvoorbeeld voor graffiti, of andere opendeurmomenten.

Het hele kunstweekend wordt afgesloten op zondag met een ‘officieel inspuitmoment’ van het street art-kunstwerk aan de Schonenberg in het kader van de provinciale openluchttentoonstelling ‘Wild Brabant’.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van de gemeente Huldenberg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio