Tweede Huldenbergse Gin verovert Belgische markt

Tweede Huldenbergse Gin verovert Belgische markt

Foto: Luk Collet - Straffe Streek

Huldenberg - Tien maanden na de lancering van zijn eerste gin lanceert Ludwig Lampaert met "The Wooded edition" al zijn tweede gin.

Die gin is gerijpt op whiskey bourbon (de Amerikaane whiskey) vaten. Lampaert: "We hebben heel veel testen gedaan voor de meest optimale combinatie van de kruidigheid van gin en de invloed van het vat. Sherry vaten, Franse vaten, ze passeerden allemaal de revue, maar geen enkel vat kon de kwaliteit van Bourbon vaten evenaren. Zonder alle geheimen prijs te geven, wil ik wel verklappen dat de rijping kort maar heel intens is. Hierdoor blijft de kruidigheid van de gin bewaard - het moet tenslotte een gin blijven - maar met een extra dimensie". Net zoals bij zijn eerste gin speelt gagel hier de hoofdrol en bepaalt het de kruidigheid van de gin.

Intussen loopt zijn gin als een trein. "Ik heb meer dan 150 verkooppunten in België en ik maak nog veel nieuwe klanten bij". Zo is de gin verkrijgbaar in verschillende verkooppunten en restaurants in de druivenstreek, maar bijvoorbeeld ook in tweesterrenrestaurants zoals l'Air du Temps in Eghezée.

Hebt u ook foto’s van uw vereniging of activiteiten in / uit Huldenberg? Of hebt u interessant nieuws te melden? Aarzel dan niet en stuur dit / deze zo snel mogelijk door naar huldenberg@nieuwsblad.be en wie weet maken deze ook een kans om op deze gemeentesite terecht te komen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio