FOTOSPECIAL. Thuiszorg in verschillende culturen

Wie een dagje ouder of ziek is, kan beroep doen op thuiszorg. Iemand anders komt dan een aantal uur per week bij jou thuis een handje helpen in het huishouden. Omdat mensen met een andere culturele achtergrond vaak de weg naar die thuiszorg niet vinden, loopt sinds 6 februari de fototentoonstelling 'Thuiszorg in diversiteit' in het Atlasgebouw. Onze fotograaf François was nieuwsgierig en ging kijken.

De foto-expo 'Thuiszorg in diversiteit' toont beelden van thuiszorgsituaties in verschillende culturele gemeenschappen in Antwerpen. Zo staat onder andere de jonge Elena op de foto's. Zij kwam enkele jaren geleden van Oezbekistan naar Antwerpen. Doordat ze de ziekte MS heeft, kan ze niet het hele huishouden zelf doen. 

Vooral 'autochtone' Belgen kennen thuiszorg als dienstverlening en doen er een beroep op. De tentoonstelling, een initiatief van VOEM en OKRA trefpunt 55+, moet de thuiszorg meer algemeen bekend maken. De foto's zijn het werk van Brandpunt 23, een Antwerps collectief van sociale fotografen. 

De tentoonstelling blijft nog tot en met 24 februari gratis te bezichtigen in het Atlasgebouw (Carnotstraat 110). Nadien reist de expo naar het Oude Badhuis (28 februari tot en met 22 maart), het districtshuis van Borgerhout (2 april tot en met 27 april), het IVCA Vrouwencentrum in de Paleisstraat (4 mei tot en met 1 juni) en het CVO Sité (4 juni tot en met 28 juni). 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio