Huldenberg bijna in Vlaamse top tien voor plaatsen in kinderopvang

Huldenberg - Voor vele aanstaande ouders blijft een plaatsje bemachtigen in de kinderopvang een echte uitdaging. Hoe staat het met Huldenberg; heeft de gemeente voldoende capaciteit om alle baby’s en peuters op te vangen?

Uit een onderzoek van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten blijkt dat 62 procent van ouders graag een gebruik zou maken van kinderopvang, als er voldoende aanbod zou zijn. Gemiddeld is er in Vlaanderen nu plaats voor 48 procent van de kinderen tussen 0 en 2 jaar.

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat Huldenberg 286 kinderen telt, en een capaciteit van 179 plaatsen heeft. Dit komt neer op zo’n 62,64 plaatsen in kinderopvang per 100 kinderen. Met dit laatste cijfer scoort Huldenberg bijzonder goed. Zo staat Huldenberg in Vlaams-Brabant op de vijfde plaats qua capaciteit; het hoeft enkel de gemeentes Bertem, Boutersem, Lennik en Keerbergen te laten voorgaan (zie kaart 1). Op Vlaams niveau betekent dit dat Huldenberg net buiten de top tien valt van gemeentes qua aantal plaatsen per 100 kinderen met een elfde plaats (zie kaart 2). Voor het volledige dossier over Kinderopvang in Vlaanderen kan u terecht op de site van onze zusterkrant De Standaard.

De kinderopvang is in een gemeente als Huldenberg vooral van belang naar de toekomst toe daar de gemeente, samen met bijvoorbeeld Bertem of Overijse, een opvallend gunstige plek is voor gezinsuitbreiding – de gemeente heeft namelijk een significant hogere vruchtbaarheidsgraad in vergelijking met andere Vlaamse gemeentes.

Denkt u dat Huldenberg voldoende kwaliteitsvolle kinderopvang heeft? Heeft u ervaring met de opvang in de gemeente? Reageren kan zoals altijd onderaan dit artikel.


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio