Ottenburg gastdorp voor 2de rit Ronde van Vlaams-Brabant

De Florivalstraat, onderdeel van het parcours Foto: FFB

Huldenberg - Donderdag 26 juli vormt Ottenburg het vertrek- en aankomstpunt voor de Ronde van Vlaams-Brabant.

De Ronde van Vlaams-Brabant is een rittenwedstrijd georganiseerd door de vzw Ronde van Vlaams-Brabant onder de auspiciën van de provincie Vlaams-Brabant. Zij wordt verreden volgens de reglementen van de UCI (Internationale Wielerunie) en de KBWB (Koninklijke Belgische Wielrijdersbond).

Deze meerdaagse rittenwedstrijd in clubverband voor beloften en eliterenners zonder contract (renners vanaf 19 jaar) waaraan een 30tal ploegen van zes renners zullen deelnemen gaat door vanaf woensdag 25 juli met de start te Rotselaar en eindigt op zondag 29 juli te Betekom.

Op donderdag 26 juli is Ottenburg de vertrek- en aankomstplaats van de 2de rit. Deze start om 13u30 op de Leuvensebaan en telt drie grote ronden van ongeveer 31 kilometer en 4 kleine ronden van ongeveer 10 kilometer. Het parcours kan u terugvinden op de website van de Ronde van Vlaams-Brabant en gaat onder andere door de Leuvensebaan te Ottenburg en Sint-Agatha-Rode, de Koxberg en Peuthystraat te Huldenberg maar ook bijvoorbeeld de Veeweidestraat en Florivalstraat. In totaal zijn er bijna 134 kilometers af te leggen.

Na de wedstrijd volgt er een podiumhulde voor de ritwinnaar en de uitreiking van de leiderstruien in de volgende klassementen : algemene rangschikking, puntenrangschikking, bergklassement, beste jongere, knelpunten en eerste Vlaams-Brabander.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio