Vangoidtsenhoven nieuwe burgemeester Huldenberg

Nieuwe burgemeester Vangoidtsenhoven met de achterban op café Foto: FFB

Huldenberg - Open VLD wordt in Huldenberg de grootste partij voor de CD&V. N-VA wordt de derde partij in Huldenberg. Burgemeester wordt Danny Vangoidtsenhoven (Open VLD).

De Open VLD haalt 29,8 procent van de stemmen, wat 3,9 procent minder is dan vorige keer maar toch goed blijft voor zeven zetels. CD&V haalt zes zetels met 25 procent van de stemmen terwijl de N-VA 20,9 procent haalt met vier zetels. Groen kan zijn drie zetels behouden ondanks een licht verlies van 1,1 procent en haalt 16,2 procent. SP-A, dat na een verlies van 3,6 procent nog maar 8 procent haalt, telt nog slechts één zetel.

Grootste stemmenkanon dit keer was Open VLD lijsttrekker Danny Vangoidtsenhoven met 792 stemmen, wat na een nek aan nek race amper vier stemmen meer is dan uittredend CD&V burgemeester Marc Verheyden met 788 stemmen.

Kersvers verkozen burgemeester Vangoidtsenhoven: ‘Het was voor ons een beetje koffiedik kijken met N-VA die opkwam natuurlijk. We halen nu toch hier onze 7 zetels terug. Onze voorzitter Philippe Vervoort zei voor de verkiezingen dat we voor de titel van grootste partij gingen en dat doel bereiken we toch maar. Daarnaast hebben we ook het grootst aantal voorkeursstemmen dus die slag halen we ook binnen. We zijn dus ongelooflijk tevreden.’

Coalitie VLD & CD&V
Intussen is ook de coalitie bekend die Huldenberg de volgende zes jaren zal besturen. Zo zal de Open VLD samen met de CD&V Huldenberg besturen met Vangoidtsenhoven als burgemeester: ‘We hebben toen de uitslag bekend was met elkaar gebeld. Natuurlijk was dit een teleurstelling voor Marc Verheyden maar we hadden een zetel meer en ik had meer stemmen, ook al zijn het er maar vier meer, al kom ik wel van 250 stemmen natuurlijk.’ Naast Vangoidtsenhoven levert de VLD met Philippe Vervoort en Katia Della Faille De Leverghem twee schepenen af en worden Marc Verheyden, Herman Depré en Walter Craps schepen voor CD&V.

Vanwaar de keuze voor CD&V? Vangoidtsenhoven: ‘Meerdere mensen in de partij, zeker dan na het laatste debat in Ottenburg, zagen de N-VA niet zitten; het was toch een gedachtegoed waar ik en anderen ons niet goed in kunnen vinden – ik ben Belg en zal dat blijven, zoiets speelt bijvoorbeeld natuurlijk ook mee. Bovendien was hun campagne wat laag bij de grond: ze zitten in een coalitie maar spelen ook de rol van de oppositiepartij en daar heb ik het moeilijk mee. We hebben in onze campagne gezegd waar we voor stonden, wat ons programma was, en zij nemen de positie in dat het allemaal slecht was en dat er zes jaar geen visie was. Maar zij zaten zelf in die coalitie, dan is dat ook hun verantwoordelijkheid. De N-VA had dus een erg wispelturige houding. Je moet bovendien de mensen vertellen waar je voor staat en niet enkel wat anderen slecht doen. De CD&V hield anderzijds trouwens stand, en met hen hebben we ook een ruimere meerderheid. Samen hebben we ook een programma waar we elkaar in kunnen vinden. Er is uiteraard werk aan de winkel na deze verkiezingen, maar ik denk dat we met een sterk schepencollege zitten en een sterke ploeg, en het werk zal uitgevoerd worden’ aldus Vangoidtsenhoven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio