'Rustgevende tuin van huizen De Cock wordt best openbare groenzone'

'Rustgevende tuin van huizen De Cock wordt best openbare groenzone'

In de huizen De Cock komen binnenkort nieuwe woongelegenheden Foto: Erfdeel Kluisbergen

Kluisbergen - Het gemeentebestuur wil met de Sociale Huisvestingsmaatschappij de Nieuwe Haard een erfpachtovereenkomst afsluiten voor de huizen De Cock in de Berchemstraat in Berchem.

Die huisvestingsmaatschappij wil in de zogenaamde Huizen De Cock een huisvestingsproject opstarten. In het hoofdgebouw komen gemeenschappelijke ruimtes en enkele woongelegenheden en ook in de tuin staan enkele wooneenheden getekend.

'Eindelijk een toekomst voor dit prachtig herenhuis in het centrum van Berchem. Het blijft natuurlijk wel spijtig dat dit huis geen openbare functie zal krijgen maar alles is beter dan er met de buldozer over te gaan.

Het huis is van grote historische waarde voor onze gemeente want dit is de plaats waar de baljuws van Berchem ooit woonden.

Blijft ook nog de vraag wat er met de mooie tuin zal gebeuren. De rustgevende en ommuurde tuin, eigen aan dit type herenhuis, zou men eigenlijk beter in ere herstellen als openbare groenzone in plaats van deze te gebruiken voor extra bebouwing', staat te lezen op de blog van Erfdeel Kluisbergen, dat in 2007 als werkgroep van de gemeentelijke cultuurraad werd opgericht. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio