Ronny Billemon behaalt zilver op Belgisch koffiekampioenschap

Ronny Billemon behaalt zilver op Belgisch koffiekampioenschap

Ronny Billemon met een van zijn creaties Foto: fo

Kluisbergen - Op het voorbije Belgisch kampioenschap koffiezetten in San Marco Village in Aartselaar behaalde Ruienaar Ronny Billemon een tweede plaats in de discipline "Coffee in Good Spirits".

'Met onze plaatselijke trots, de Braeckman graanjenever viel ik in de prijzen'. Het werd een klassieker in eenvoud gecombineerd met techniek en een verhaal.

Als ingrediënten gebruikte hij vers gemalen koffie Viva Sara - Java Moka, Braeckman graanjenever, Braeckman vanille jenever, volle room, bruine & witte suiker (+ een snuifje cacaopoeder).

Ronny doet voor ons uit de doeken hoe hij tewerk ging :

Werkwijze voor 2 glazen: Zet een stevige filterkoffie.
4cl koffie + 20gr bruine suiker opstomen in een kannetje; 2cl / glas als bodem opschenken. 8 cl Braeckman graanjenever + 20 gr witte suiker in een kannetje opstomen en flamberen.

Giet 3cl per glas op een lepel zodat een transparante laag gevormd wordt. Vul de overblijvende 2cl jenever in het kannetje aan met 8cl koffie.

Giet de koffie-jenever mix op een lepel tot +/- 0,5 cm van de rand van het glas. Klop 6cl room + 2cl Braeckman vanille jenever op en giet dit op het geheel tot aan de rand.

Voor een extra toets kan je 2x room maken waarbij je eentje met cacaopoeder een extra kleuraccent kan geven. Het resultaat is een evenwichtige zoete cocktail, fijn aromatisch met een lichte koffietoets dat je smaakpallet bij elke slok net ietsjes anders zal verwennen', zegt de Barista.

Ronny Billemon – Barista – Gold Cup Brewmaster
Belgisch Kampioen CGS 2008 – 8°pl WK 2009
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio