Nieuw vrouwenkoor van start

Nieuw vrouwenkoor van start

Dirigent Wouter Dubois.

Izegem - Het borrelt in de Izegemse koorwereld! En dat is niet onterecht, want heel binnenkort gaat Zimra van start. Dit gloednieuw vrouwenkoor zal haar start alvast niet missen want de concertkalender is al meteen goed gevuld. Zo kan er al uitgekeken worden naar hun kerstconcert op 27 december 2014 in Izegem in samenwerking met het Gentse Kinder-en Jeugdkoor Helder en het Harmonieorkest van De Pinte.

Zimra zal geleid worden door oprichter Wouter Dubois, die ook 4 jaar het aan de Sint Tillokerk verbonden Sint Gregoriuskoor leidde. Op korte tijd wist hij dit koor een warme, typisch herkenbare koorklank te geven, die tot zelfs in het professionele milieu op bijval kon rekenen. Wouter is ook de dirigent is van het kinder- en jeugdkoor Helder uit Gent.

Wouter heeft een opleiding operazang genoten in Londen en aan het Gentse conservatorium. Ondertussen is hij de vaste zanger van de Internationale Gymgala’s in België en Nederland, waar hij reeds een virtueel duet zong met Josh Groban (2012) en samen met wereldartieste Erika Lemay de act Divina creëerde (2013). Als gastdirigent werkte hij reeds voor muziekcentrum De Bijloke en voor diverse koren in het Gentse. Wouter’s passie voor muziek en zijn opvoederschap ontmoeten elkaar in een guitige stijl, die heel snel motiveert en engageert. 

Zimra - de naam is Hebreeuws en staat voor verheerlijkende melodie - wil een autonoom en onafhankelijk concert- en wedstrijdkoor zijn voor vrouwen die graag musiceren op een hoog niveau en in een hechte vriendschappelijke sfeer. Heel veel aandacht zal gaan naar het vocale aspect, naar een gezonde manier van zingen met een bevrijde stem. Zangers moeten evenwel geen vooropleiding genoten hebben, willen zingen is genoeg. Wouter heeft ervaring als zangdocent en koorleden krijgen al doende heel wat tips die helpen om beter te zingen. Het repertoire gaat van de meest klassieke werken tot hedendaagse (film)muziek en ook componisten van eigen bodem zullen hun plaats krijgen.

Met de komst van Zimra krijgt het culturele spectrum in Izegem een waardevolle aanvulling. Leden moeten daarom niet uit Izegem zelf komen, het koor staat open voor dames ongeacht hun woonplaats. De eerste repetitie zal plaatsvinden op donderdagavond 4 september van 20u tot 22u in het Kartouchke, Ingelmunstersestraat 8, Izegem (Emelgem) en zullen vanaf dan wekelijks verlopen op donderdagavond van 20u tot 22u. 

Er zijn geen strikte toelatingsvoorwaarden, graag willen zingen is het belangrijkste. Niettemin wordt het kunnen lezen van noten sterk aanbevolen. Wil je zingen in een nu al enthousiaste, muzikaal kundige en warme groep? Ga dan zingen in Zimra! Dirigent Wouter is bereikbaar via koorzimra@skynet.be of via telefoonnummer 0477/59.01.33.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio