Honderden bezoekers verwacht op opendeur VTI

Middeleeuwse kraan blikvanger

Middeleeuwse kraan blikvanger

Op de opendeurdag is de replica van de middeleeuwse kraan te zien Foto: Frank Meurisse

Izegem - Het Vrij Technisch Instituut van Izegem houdt de jaarlijkse opendeurdag op zaterdag en zondag 8 en 9 mei. De technische school biedt opnieuw een hele reeks blikvangers aan de bezoekers en de kandidaat-leerlingen aan.

'In de houtafdeling zijn een aantal realisaties te bekijken die ten dienste van de Izegemnaar werden uitgewerkt, zoals de middeleeuwse kraan die gebruikt werd voor de cultuurwandeling en de spitsboogvormige raamgevels voor de lokalen van de Kachtemse Chiro. Maar ook de 'My Machine - billenkletser' is een blikvanger en is het resultaat van een samenwerking tussen het Izegemse VTI, basisschool De Ark uit Rumbeke en Howest', licht coördinator Kurt Himpe toe.

 

De montage van de billenkletser in het VTI. Bron: www.de-ark.org

 

 

'Met een woning op ware grootte van de studierichting Bouwtechnieken, een project met een bestaande interbellumgevel uit de Schoolstraat en allerhande gevelfragmenten en woningdelen zet de bouwafdeling het woonthema centraal. Uiteraard is er daar ook aandacht aan het 30-jarige bestaan van de afdeling.'
'De afdeling elektriciteit stelt dan weer een reeks nieuwe investeringen voor, zoals de programmeerbare display van de firma Bekaert in de studierichting elektronica en een nieuwe didactische stand die door het afsluiten van een samenwerkingsverband met de beroepsorganisatie Vormelek binnengehaald werd', somt Kurt Himpe op.

'In de afdeling mechanica tenslotte zijn de blikvangers een nieuwe tweepalenhefbrug, een remtestbank en een magazijn met verfmenglabo voor de studierichting automechanica. Bij die afdeling kan je ook terecht voor een demonstratie met een tuimelwagen.'

Op zondag wordt omstreeks 19u.00 op het VTI-domein een luchtballon opgelaten. De winnaars van de autozoektocht kunnen dan mee voor een luchtdoop. Maar er zijn ook enkele plaatsen voor andere gegadigden.

De opendeurdagen starten telkens om 14 uur in de Italianenlaan 30. Op vrijdag 7 mei is er vanaf 17 uur al een infoavond voor ouders en kandidaat-leerlingen.

Meer info op www.vti-izegem.be.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio