Congregatieharmonie brengt het beste uit musical, opera en show

Muziek in ‘t theater

Izegem - Op zaterdag 21 april 2012 om 20 uur brengt de Koninklijke Harmonie van de Congregatie Izegem zijn themaconcert “Muziek in ’t Theater” o.l.v. dirigent Bert Soete. Het wordt een fijne selectie van opera, musical en show met zang en passende presentatie. Ook de drumband van de Congregatie levert zijn bijdrage tot het concert.

Zaterdag 21 april tovert de Congregatie het Izegemse Auditorium in de Kruisstraat om tot een heus theater. Die avond brengt het harmonieorkest immers een prachtige selectie uit toneel, musical, opera en show.

Bernsteins musical Candide, de voluptueuze Dance Bacchanale uit Samson & Delilah van Saint-Saëns, het overbekende Fiddler on the Roof, de ABBA-musical Chess, het adembenemende Don’t Cry For Me Argentina uit de rockopera Evita, de blues-aria Summertime uit Porgy & Bess, … allemaal passeren ze de revue – letterlijk en figuurlijk. Kers op de taart is het grandioze Theatre Music van Philip Sparke: een harmoniewerk dat van de blazers een bijzondere inspanning en uiterste concentratie vergt.

Zang en presentatie

Musical en opera, daar hoort ook zang bij. Janne Degryse is singer-songwriter van de groep The Next Exit en zingt ook bij Le Velo Vert. Bart Verhelle studeerde zang aan de muziekscholen van Diksmuide en Torhout en is al meer dan 20 jaar zanger bij de close-harmonygroep Septem Viri uit Torhout. Janne en Bart verzorgen in het tweede deel van het theaterconcert enkele puike vertolkingen.

Voor de presentatie van het theaterconcert werd een theaterspecialist aangesproken. Mieke Wylin studeerde aan de Izegemse Academie, Afdeling Woord, en geeft nu zelf drama en toneel bij TIC Houtland in Torhout. Ze speelt bij diverse toneelgezelschappen waaronder Theater Platteau (Izegem), De Schaduw (Ardooie), de Vereenigde Vrienden (Rumbeke) en het Spiegeltheater (Roeselare). Vorig jaar regisseerde ze de kindermusical “Alfred” voor de Izegemse Zonnebloemschool, waar ze creatieve vakken geeft.

Behalve het harmonieorkest geeft op het themaconcert traditiegetrouw ook de drumband van de Congregatie een drietal werken ten beste o.l.v. instructeur Luc Vandeputte.


Als in een echt theater

Voor zijn themaconcerten besteedt de Congregatie steeds bijzondere aandacht aan de algemene omkadering en de aankleding van de concertzaal. Tal van details geven u op 21 april het gevoel dat u in een echt theater zit.

Wie houdt van muziek en van theater, mag deze wervelende en sfeervolle avond niet missen.

Muziek in ’t Theater, het themaconcert van de Koninklijke Harmonie van de Congregatie Izegem vangt op zaterdag 21 april 2012 aan om 20 uur in het auditorium SAMW, Kruisstraat 15, Izegem. Kaarten: € 8, verkrijgbaar bij alle muzikanten en op 051-30.57.28 (€ 10 aan de deur, 50% korting met vrijetijdspas)
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio