Een tuin vol techniek

Izegem - Het Izegemse Vrij Technisch Instituut zet tijdens het weekend van 12 en 13 mei opnieuw de deuren open. Het centrale thema is dit jaar 'Een tuin vol techniek'.

'Op het grasveld aan de grote werkplaats achteraan de school kunnen de bezoekers houten serres en tuinsets van de houtafdeling bezichtigen. Ook de schuiframen die later in het nieuwe chirogebouw in Emelgem zullen geplaatst worden, zullen er te bekijken zijn. De houtafdeling zet ook een sauna als geïntegreerde proef van het zesde jaar Houttechnieken in de kijker. In de afdeling zelf kan de bezoeker ook terecht in een paviljoen uit het kunstproject dat deze zomer aan de kust georganiseerd wordt. Met het project worden de strandbezoekers gesensibiliseerd in verband met strandafval', aldus VTI-coördinator Kurt Himpe.

'Een terrasvijver in cortenstaal, een terrashaard uit gerecycleerde gasflessen, tuindouches en barbecuetoestel in inox: het zijn enkele voorbeelden van projecten die door de afdeling mechanica voorgesteld worden op het grasveld. Er wordt aan de hand van een gedemonteerde design tuinlamp ook aangetoond dat 85 procent van designverlichting door een mecanicien gemaakt is. De afdeling mechanica stelt ook een funfiets voor waarop je een biertje kan drinken.'

In de afdeling elektriciteit-elektronica wordt in samenwerking met Deltalight tuinverlichting voorgesteld en staan twee projectwerken in verband met kmo en miniwoning in de kijker. In die afdeling kunnen kandidaat-leerlingen ook aan de slag met praktische proeven.

Ten slotte is er de bouwafdeling die dit jaar zelf letterlijk in de steigers stond. De blikvangers zijn er dan uiteraard de renovatie van de afdeling en de bouw van een nieuwe werkplaats. Daarnaast is er een groendak uitgewerkt als daktuin. De bezoeker kan ook tuinelementen bezichtigen zoals een buitenbarbecue met bar en zithoekjes aan een tuinvijver.

Meer info op  www.vti-izegem.be.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio