100 jonge koks staan samen achter het fornuis

Vorige zaterdag stonden heel wat jonge koks achter het fornuis in de grote keuken van het administratief centrum. Foto: FrMi

Heers - Vorige zaterdag stonden heel wat jonge koks achter het fornuis in de grote keuken van het administratief centrum.

“Deze kookworkshop wordt georganiseerd door de kindergemeenteraad, dus door en voor de kinderen van Heers”, vertelt een tevreden schepen van jeugd Kristof Pirard. “Liefst 100 kinderen van 6 tot 12 jaar hebben zich ingeschreven. Raadslid Carina Volont was de chef-kok van dienst en onder haar deskundige leiding hebben ze een mooi menu, met voorgerecht, hoofdgerecht én dessert, klaargemaakt.” Na al het harde werk tussen de potten en de pannen, mochten de kinderen smullen van hun zelfgemaakte hapjes, Italiaanse pastaschotel met gehaktballetjes en pannenkoeken. “Het is een plezante, productieve en vooral lekkere zaterdagvoormiddag geworden. De kindergemeenteraad heeft dit jaar wel een zeer drukke agenda. Zo organiseren we volgende maand al opnieuw een workshop, dan wagen we ons aan zang en drama.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio