Een emotionele vierde dag van Jonge Wolven

Milo Meskens en Altertape doen het publiek mijmeren

Geen opgewekte deuntjes of dansbare nummers op de vierde dag van Jonge Wolven. Maandagavond bleek de perfecte avond om even stil te genieten. De eerste kandidaat Milo Meskens zet zijn gevoelens om in songteksten en vuurt ze op ons af. Terwijl Altertape ons met hun instrumentale set de kans geeft om zelf even te reflecteren.

Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014.

Het Belgische muzieklandschap kent tegenwoordig heel wat singer-songwriters. Een daarvan is de 18-jarige Milo Meskens. Met zijn emotionele songteksten probeert hij het publiek te ontroeren. ‘Het is niet mijn bedoeling om met mijn nummers meisjes te versieren. Ik doe het vooral voor mezelf omdat ik er mijn gevoelens in kwijt kan. Een soort therapeutisch schrijven’, verdedigt zanger Milo zich. Dat werd al eerder duidelijk toen hij zijn laatste nummer opdroeg aan een verloren vriend. Bij dit nummer kan je de emoties van zijn gezicht aflezen. Een nogal clichébeeld van een doordeweekse singer-songwriter. Maar wat deze jongen vooral onderscheidt van andere singer-songwriters is zijn mondharmonica. ‘Mijn grootste inspiratiebron is Bob Dylan. Toen ik zijn nummers hoorde, besloot ik ook mondharmonica te leren spelen’, vertelt hij gepassioneerd. Ondanks de soms nogal zeemzoete songteksten, valt vooral de combinatie van gitaar en mondharmonica in de smaak. Of dat dan voldoende zal zijn om de wedstrijd te kunnen winnen, hangt van de jury af. 

In tegenstelling tot Milo, slaagt Altertape erin het publiek zonder woorden te blijven boeien. ‘We zijn muzikaal en proberen het consequent in onze bindteksten door te trekken’, onderbreekt drummer Jonathan Callens de instrumentale set. Altertape kan je het beste beschrijven als een experiment met loops en soundscapes. Zo creëren ze een heel unieke sound. ‘Doordat wij geen zanger hebben, dwingen wij het publiek om echt geconcentreerd naar onze muziek te luisteren. We hebben dan ook instrumentaal genoeg te vertellen, een zanger blijkt daarbij overbodig’, legt frontman Jonathan uit. Als toeschouwer kan je echt niet anders dan je in deze instrumentale belevenis te laten meeslepen. Zitten, luisteren en dagdromen is de boodschap. 

Vandaag dinsdag 22 juli op Jonge wolven: LWNS (urban/jazz uit Gent) om 21u en The Geraldines (alternatieve rock uit Mechelen) om 22u. Alle info op www.trefpunt.be/jongewolven


Hier alle foto's, verslagen en nieuws over de Gentse Feesten 2014

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio