'Koorts' in Gent

Hoogdagen voor amateurtoneel

Foto: foto Lies Demeyer

Gent - Toneelliefhebbers ‘pur sang’ zullen ongetwijfeld met genoegen (en heimwee) terugdenken aan het vroegere festival van het amateurtoneel in Gent. Maar tijden veranderen en ook deze activiteit onderging een gevoelige facelift. Nog altijd amateurtoneel op niveau maar het concept werd gevoelig aangepast en uitgebreid met allerlei randanimatie zoals toneelwandelingen en heel wat workshops. KOORTS was geboren ! Het festival voor Gents theater.

Hoofdzaak blijft natuurlijk de aandacht voor producties van niet professionele groepen. Geef eerlijk toe, ‘amateurgezelschappen’ is een nogal foute woordkeuze. Want sommige van die gezelschappen doen dikwijls het hart van menig toneelliefhebbers gevoelig sneller slaan dan het ‘beroepstoneel’.

‘Ssst Zinderling’
In een tent (die binnenin veel groter lijkt is dan deze in feite is) aan de Lievekaai is ‘Ssst Zinderling’ de try-out van een voorstelling waarin het publiek een gidsentocht krijgt in de woning van een mensetende reus. Best mogelijk omdat de gids van dienst uiterst getalenteerd is en omdat de reus toevallig een middagsiësta houdt. Alles is er dus veilig. Zeker met de omniumverzekering, aangeboden door de gids, zitten de erfgenamen van het publiek op rozen.
Het stuk is een concept van het straattheatergroep vzw. Zinderling uit St. Amandsberg. Naar het werk 'Shhh!' van Sally Grindley, een succesvolle 57 jarige Engelse schrijfster van kinderboeken.

Gesmaakte (gratis) voorstellingen met Evelien Decock, Goedele Nollet, Kathleen Vervaet, Annelies De Nil, Wim Vanhoe, Hilde Jacobs, Thomas Logghe in een regie van Peter Vandenbussche. Met slechts 10 plaatsen per voorstelling gaat het aanwezig publiek totaal mee op in dit ruim 25 minuten durende wonderbaarlijke en boeiend verhaal. Waarin de acteurs het publiek soms doen lachen en soms doen griezelen.
Wie in de toekomst de kans krijgt dit stuk in Vlaanderen ergens te zien mag zeker niet aarzelen. Voor kinderen die niet erg gevoelig zijn en anderen toeschouwers zonder claustrofobie is een aangename ervaring verzekerd.

Tijdens KOORTS is van dit gezelschap ook nog te zien: VELODROOM.
Kom binnen in de Velodroom en beleef een opwindende race waarin de internationale wielerhelden Silvio Benotto en Gérard Génard het tegen elkaar opnemen! Zij worden bijgestaan door hun ploegleider Ludovic Balcaen. En het geachte publiek komt supporteren, verzorgen en racen!
Een boeiend verhaal over afgunst, beloftevolle renners, verliezers, gejubel en aanbidding.
Nog op zaterdag 2 oktober om 15 u. en 17 u. in de tent aan de Lievekaai. De inkom is gratis maar wegens het beperkt aantal beschikbare plaatsen is vooraf reserveren wel noodzakelijk. Dat kan via deze deze site 

Trouwens, vandaag zaterdag nog de ganse dag in Gent allerlei Koorts-activiteiten. De volledige kalender is eveneens te raadplegen op deze website.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio