FESTEN van Rederijkerskamer MaMaThé

Amateurtheater op topniveau

Amateurtheater op topniveau

Festen speelde tijdens Koorts Foto: Senta Kochanek

Gent - Koorts, het nieuwe festival voor het amateurtoneel in Gent was een absolute voltreffer. Niet alleen wat betreft de diverse activiteiten maar ook voor wat betreft publieke belangstelling. Eén van de blikvangers was ongetwijfeld Festen, een productie van MaMaThé. Geselecteerd door een professionele jury uit 16 stukken die vorig seizoen speelden. Een terechte keuze !

‘Festen’ is het verhaal van een uit de hand gelopen verjaardagsfeest. Papa wordt 60 en alle kinderen komen langs om die grote dag te vieren in de tuin. De één is al meer welkom dan de andere. Maar eentje is er niet. Die is dood. Tijdens een speech krijgt het feest plots een verrassende wending. Een feestje zoals je er zelf liever geen meemaakt.

Meer vertellen over de story zou zonde zijn voor wie in de toekomst dit stuk nog ergens wil gaan zien. Het onderwerp is vrij actueel met herkenbare situaties, zoveel is zeker. Het kan in de beste families gebeuren. Niet overal is het glitter, glamour en charme.

MaMaThé overstijgt met dit theaterstuk het niveau van het amateurtoneel. De voorstelling, een mix van realiteit en fantasie, met een lach en een traan, werd eigenzinnig en spitsvondig in scene gezet. De volledige cast, een kleurrijk allegaartje van allerlei typetjes, zorgt voor een meesterlijke prestatie dat de gehele tijd blijft boeien.
Opvallend bij MaMaThé is ook de inzet van enkele jeugdige en beloftevolle spelers. De toekomst van de rederijkerskamer is verzekerd.

‘Chapeau’, het beste wat ik sinds lang heb gezien ! Om niet zo vlug te vergeten. Zonde omdat er voor de toekomst geen plannen meer zijn om dit stuk terug op de affiche te plaatsen. Misschien moet ik wel eens een Facebook-groep oprichten als ‘drukkingsgroep’, omdat beslist nog meer mensen de kans moeten krijgen ‘Festen’ te zien.
 

MaMaThé staat voortaan in mijn agenda met hoofdletters geschreven ! Een pareltje in het Gentse theaterlandschap.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio