“Zes jaar bestuur hebben ons geen windeieren gelegd"

Martin Lamont, CD&V voorzitter wil met deze kandidaten nog beter:

 Martin Lamont, CD&V voorzitter wil met deze kandidaten nog beter:

Martin Lamont: "wij hebben in de laatste zes jaren toch veel verwezenlijkt" Foto: gilbert

Nazareth - Je moet uit het goede hout gesneden zijn om een partij als de CD&V Nazareth-Eke op het goede spoor te blijven houden. Toen vorig burgemeester Wilfried Maebe in 2003 aan Martin vroeg om Albert Leclercq op te volgen als voorzitter van de partij, twijfelde hij geen ogenblik. Politiek boeide hem sinds decennia en hij greep de kans met beide handen om zijn visie over sociale ontplooiing en begeleiding van de jeugd in zijn dorp mede te verwezenlijken.

Martin zag het levenslicht in Huise-Lozer, deelgemeente van Kruishoutem op 1 juli 1950. Hij groeide op in een warm nest als landbouwerszoon en jongste van een rijke kroost: vier jongens en twee meisjes. In Lozer liep hij de lagere school. In het Onze Lieve Vrouwinstituut Oudenaarde vervolmaakte hij zijn middelbare studies , economische wetenschappen.

Hij werkte zich op als hoofdleider van de Chiro Marollen en als maatschappelijk werker. De volgende stap werd de Boerenbond in Leuven, om gedurende één jaar stage de boeiende financiële wereld in te stappen, de toenmalige spaarbank bij de Raiffeisenbank.
1972 was de start van een gelukkig gezin.

Martin huwde met Huguette Cnudde, een zoon woont nu in Roeselare en twee dochters, een in Antwerpen en een in Gent. Hij is een gelukkige opa van Margot tien jaar, Ann-Sophie acht jaar en Nicolas vijf jaar.

In 1973 wordt hij kantoordirecteur van de Raiffeisenbank in Nazareth waar hij zeven en twintig jaar zorgt voor de centen van de knusse spaarders uit onze grmeente. Een nieuwe uitdaging volgt in 2000. Cera fuseert met de toenmalige KB en Martin krijgt de taak als cluster-kantoordirecteur van groot Sint-Lievens-Houtem.

Donderwolken boven het gezin van Martin: in 2003 wordt zijn echtgenote, Huguette, ernstig ziek. Het verdict valt in 2005 en Martin stop met werken om de laatste maanden met zijn echtgenote te kunnen beleven en haar bij te staan in haar pijnlijk einde. Martin verwerkt die pijn door zich in te zetten als voorzitter voor de scholengemeenschap van de basisscholen, hij is actief bij Unizo plaatselijk en provinciaal, hij maakt de keuze voor een passieve politieke activiteit. Voorzitter scholengemeenschap van basisscholen, actief binnen Unizo, plaatselijk als provinciaal, andere verantwoordelijkheden, om te kiezen voor passieve politieke activiteit.

Voorzitter CD&V in 2005

 

Danny Claeys volgt Wilfried Maebe op als burgemeester, en Martin wordt gevraagd als voorzitter van de gemeenteraad in 2007.
Martin is fier op zijn CD&V dat gedurende de laatste vier en twintig jaar steeds de burgemeester in zijn rangen heeft. In de laatste legislatuur is 85 % verwezenlijkt van de honderd dertig actiepunten vooropgesteld in 2006.
Martin neemt het woord: “Nazareth en Eke kunnen in die periode rekenen op politieke stabiliteit, het dorp heeft een metamorfose ondergaan, denken we maar aan sportinfrastructuur, buitenschoolse kinderopvang, een BIB die bruist van leven, kortom een gemeentebestuur met hoofd en hart”.

Doelstelling voor de komende zes jaar


Opgebouwd aan de hand van de zesjaarlijkse enquête (450 reacties), is een programma opgesteld voorafgegaan door een tiental vergaderingen om tot concrete voorstellen te komen, afgetoetst bij meerdere sociale en culturele verenigingen. Uit een zeventigtal voorstellen zijn acht thema’s de leidraad naar de bevolking toe:
- Dienstverlening en openbaar domein
- Veiligheid
- Milieu
- Sociaal, cultureel en sportief leven
- Ondernemen en landbouw
- Wonen
- Zorg en welzijn
- Participatie, inspraak en informatie.
Kortom, CD&V noemt dit het Octopusplan, voor een veilige, propere en dynamische gemeente.


Voor meer inlichtingen: Martin Lamont, ‘s Gravenstraat, 44 – 9810 – 0473/223.201.
lamontcnudde@hotmail.com www.nazareth.cdenv.be.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio