Tussen kunst en poezie in Verhaerenmuseum

Sint-Amands - Tot 30 november loopt in het Verhaerenmuseum in Sint-Amands de tentoonstelling "Tussen kunst en poëzie".

"Het poëtische oeuvre van Emile Verhaeren is enorm beeldrijk", zegt conservator Rik Hemmerijckx. "Veel kunstenaars vonden inspiratie gevonden in zijn werk of hebben zijn boeken geïllustreerd. Tot de voornaamste behoren onder meer Théo Van Rysselberghe, Odilon Redon, Constant Montald, Frank Brangwyn, Aristide Maillol, Armand Rassenfosse, Henri Ramah en Frans Masereel."

Meer er zijn ook minder bekende kunstenaars zoals Raymonde Thys, Willy Van Eeckhout, Henri Cassiers, Jules Celos, Albert Claes-Thobois, Serge Friedberger, Huib Luns, Jacques Richez, Maurice Langaskens of Albert Copieux. De wisselwerking tussen kunst en poëzie wordt in deze tentoonstelling getoond aan de hand van talloze etsen, steendrukken, houtsneden en tekeningen. De blikvanger van de tentoonstelling is de prachtige reeks etsen en aquatinten die Julien Van Santen in 1929 gemaakt heeft voor "Les Villages illusoires" van Emile Verhaeren.
De tentoonstelling "Tussen kunst en poëzie" loopt  in het Verhaerenmuseum tot 30 november en is te bezoeken tijdens de weekends of op feestdagen van 11 tot 18 uur. Bezoeken op reservatie is ook mogelijk. Het Provinciaal Museum Emile Verhaeren ligt aan de Emile Verhaerenstraat 71 in Sint-Amands

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio