Feesten in de Havesdonckhoeve

Feesten in de Havesdonckhoeve

Foto: Guy Delforge

Bornem - Zondag 16 augustus vanaf 11 uur worden de Havesdonckhoevefeesten georganiseerd in de Havesdonckhoeve, het museum van oud landbouwalaam en volkshuisraad in Wintam.

"We organiseren de Havesdonckhoevefeesten elk jaar van bij onze start in 1979", zegt secretaris Frans Spiessens. "Elk jaar kiezen we een thema en dat is deze keer 'Oude feest- en werkkledij'. Wie op bezoek komt zal dus kunnen zien hoe de mensen zich vroeger kleedden. Bezoekers mogen ook in oude feest- of werkkledij langskomen. Zoals de mensen het van ons gewend zijn sinds onze beginjaren, zorgen we ook nu voor de kenmerkende familiale en gezinsvriendelijke sfeer.Het wordt een landelijk en volks feestgebeuren met muziek, dans en folklore."

Verder wordt vooral voor veel gezelligheid en lekker eten. "Tijdens de Havesdonckhoevefeesten stoken we onze houtoven heet. We bakken onder meer boerenbrood en speculaas. We verwennen onze bezoekers met spek met eieren, frikadellen met krieken, boerenbrood met kaas of kop, rijstpap met bruine suiker, schepijs. Zoals elk jaar is de toegang gratis."

De Havesdonckhoeve ligt aan de Nattenhaasdonk 13 in Wintam.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio