Eerste lopers zijn over eindmeet Dodentocht

Bornem - De eerste deelnemers aan de 48ste 100km Dodentocht van Bornem zijn zaterdagochtend over de eindmeet gelopen. Zowat 1.440 deelnemers hebben intussen opgegeven.

Met achttien kwamen ze omstreeks 6.45 uur de Boomstraat in gelopen. Aan de tent was het, zoals elk jaar, wachten tot om 7 uur de eindcontrole de deuren opende. Tegen die tijd waren er al 28 lopers gearriveerd.  

Het was een rustige nacht voor de lopers en wandelaars. Het miezerde wel wat en rond 5 uur viel er op veel plaatsen langsheen het parcours een bui. Wellicht wordt dat tot tegen de vooravond het weer van de dag: herfstweer. 

Zo'n 1.140 deelnemers hebben intussen opgegeven. "Een redelijk normaal cijfer. De flinke bui in de vroege ochtend was denk ik de boosdoener, want die zorgde voor veel natte voeten en blaren", zegt Thomas D'Hondt van de organisatie zaterdag. 

Voor deze 48ste editie van de Dodentocht hebben 13.952 wandelaars en lopers zich ingeschreven. Of zij ook allemaal aan de start zijn verschenen, is nog altijd niet duidelijk. "De deelnemers zijn met zovelen. Soms werkt de scan ook niet, omdat ze de badge onder hun kleren dragen. Of worden ze bij de start niet ingescand, maar onderweg wel. Het is dus moeilijk om te zeggen hoeveel mensen er exact gestart zijn. Maar er waren niet veel badges meer over. Wij blijven dus vasthouden aan de 13.952 inschrijvingen", zegt Thomas D'Hondt.

Deelnemers hebben nog tot 21 uur zaterdagavond om de eindmeet te halen. Op www.dodentocht.be kan je live volgen bij welke controlepost elke wandelaar het laatst gesignaleerd is.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees