Reageer: wil u de Demer weer open?

Reageer: wil u de Demer weer open?

Foto: gg

Diest -

Over een jaar wordt het startschot gegeven voor het openmaken van de Demer in Diest. Het project moet de binnenstad meer uitstraling bezorgen.

De Demer in open bedding door Diest: in het stadhuis zien ze het helemaal zitten. De rivier zal het elan van onze stad ten goede komen. "Even sierlijk als in grootvaders tijd, maar zonder gevaar op overstromingen en met helder water zonder geurhinder", zo klinkt het in het stedelijke propagandablad Kletske. De waterloop komt weer piepen in onder meer de Demerstraat en aan de Kaai (foto).

Lang niet iedereen is overtuigd van het project. Open VLD-gemeenteraadslid Billy Reynders somde eerder al de negatieve gevolgen op die een waterloop in de stad met zich meebrengt: de Demer dreigt een nieuwe stortplaats te worden voor sluikstorters, hij dreigt bij hoge waterstanden de stad volledig blank te zetten en zal op sommige plaatsen een maximale diepte van amper een halve meter hebben. "Dat noemen ze een open gracht", sneert Reynders, die wijst op de torenhoge kostprijs van het plan.

Reageer: wat vindt u van de plannen om de Demer weer zichtbaar te maken in de binnenstad?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio