Reageer: hoe doet Diest het op culinair vlak?

Reageer: hoe doet Diest het op culinair vlak?

Foto: gg

Diest - Dankzij het VTM-programma 'Mijn restaurant' staat onze stad weer in de kijker. Maar hoe zit het eigenlijk met het culinaire aanbod in Diest?

Groene Munt, aan de Veemarkt, krijgt goede punten in de culinaire gidsen. Het restaurant wordt vermeld in GaultMillau en de Michelingids. Wat verderop geniet De Proosdij, van 'Lady Chef' Anny Smets, al jaren een zekere renommée in de streek. Feestkok Felix Alen is de bezieler van een heuse cultureel-culinaire vereniging met het begijnhof als uitvalsbasis.

Dyosta, aan de Michel Theysstraat, genoot dan weer de bedenkelijke eer om te figureren in de tv-reeks 'Chef in nood'. Bedenkelijk, want dat programma toonde de noodlijdende chef-koks en hun entourage niet bepaald van hun fraaiste kant.

Halen Rebekka en Deborah de eindmeet in 'Mijn restaurant', dan is Diest weer een klasserestaurant rijker. Op de Grote Markt nog wel, een van de interessantste locaties voor wie in onze stad een horecazaak wil beginnen.

Reageer: heeft Diest nood aan nog een klasserestaurant? Is het aanbod nu al voldoende, of vindt u dat onze regio achterop hinkt als het op culinair genieten aankomt?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio