Hoogdagen voor Landelijke Gilde van Sint-Pieters-Rode

Dolle landbouwdagen met gratis boerenbal

Het boerenbal is nog steeds gratis. Foto: if

Holsbeek - Traditioneel wordt het derde weekend van september in Sint-Pieters-Rode voorbehouden voor de Dolle Landbouwdagen, een organisatie van de Landelijke Gilde.

Ook dit jaar zijn de organisatoren niet afgeweken van de succesformule die het al enkele jaren succes oogst.

Vrijdag 15 september is de quiz al aan de tiende uitgave toe. VTM sportjournalist Jan Dewijngaert presenteert deze amusante bedoening. Inschrijven (ploegen van vier personen) kan nog bij matthijs.nico@telenet.be of via 0472-63 57 43.

Zaterdagavond is er in dezelfde feesttent langs de Langestraat het Boerenbal waar men gratis naartoe kan. Elke en de Eddy's treden er op om 21 uur en vanaf 23 uur zorgen Roel Vanderstukken en de Corsari's voor ambiance.

Zondag 18 september is er om 10 uur  in de tent de echaristieviering. Om 13 uur start het traditioneel tractortreffen met zowel oldtimers als moderne landbouwvoertuigen. Pastoor Andy Penne zegent de tractoren en hun rijders bij het vertrek van een tocht. Vanaf 17 uur is er nog een optreden van de covergroep De Rammenas.

Tijdens de Dolle Landbouwdagen wordt gezorgd voor een hartige hap en lekkere tap. Samana zorgt voor een kennismakingsstand en voor de kinderen zijn er springkastelen en een kermismolen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio