Nieuwe assistentieflats aan Werchterplein

Kolmont stelt zijn project Oud Gemeentehuis voor

In het centrum van Werchter bouwt Kolmont tegen het najaar van 2019 liefst 27 assistentieflats. Foto: if

Rotselaar - Projectontwikkelaar Kolmont startte met de afbraak van het oud gemeentehuis in Werchter. In de plaats komen 27 assistentieflats.

Bedoeling is de eerste bewoners in het najaar van 2019 hun intrek nemen in de flats. Zij zullen kunnen gebruik maken van een handig oproepsysteem voor als ze in nood zijn of dringend hulp nodig hebben. Deze service zal gebeuren door Vulpia die voor het geheel van de zorgverstrekking instaat.

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) en schepen Gert Heylen (CD&V) onderkennen de nood aan assistentiewoningen en -flats. Er werden ondertussen al een aantal initiatieven genomen voor ouderenzorg zoals het dagcentrum NOAH en het OCMW dat in Werchter vier appartementen verhuurt aan senioren. Het gemeentebestuur streeft ernaar om het steeds toenemende aantal senioren op een betaalbare manier aan een verblijf in eigen omgeving te helpen. Het Kolmont project met de 27 assistentieflats in het centrum van Werchter kadert in deze bezorgdheid. 

Tijdens een lanceringsweekend op 16, 17 en 18 maart licht Kolmont de plannen toe en start men ook met de verkoop van de flats met prijzen vanaf 191.000 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio