Nieuwe kleuterschool voor Werchter

Bouwproject start op eerste schooldag

Rotselaar - Tijdens de eerste schooldag startte men in Werchter ook de bouw van een nieuwe kleuterschool. Volgend schooljaar zou die kunnen in gebruik genomen worden.

Er komt een nieuwe kleuterschool van de gemeentelijke basisschool Kameleon in Werchter. Maandag 3 september, de eerste schooldag, is het bouwproject van start gegaan. Burgemeester Dirk Claes, schepen Dirk Jacobs en de hele scholengemeenschap hebben dit feestelijk moment vanop de eerste rij mogen meemaken.

De eerste spadesteek in de Jan Bolsstraat is het begin van een nieuwe kleuterschool die plaats moeten bieden aan 150 kinderen. Er komen zes ruime klaslokalen en een slaapklas. Centraal komt er een keuken en eetzaal die ook dienst doet als grote speelruimte. De nieuwe kleuterschool in de Jan Bolsstraat zal 2,6 miljoen kosten. Het gemeentebestuur heeft bij de Vlaamse overheid een subsidiedossier ingediend.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd naast de huidige lagere school. Daar worden momenteel vernieuwingswerken uitgevoerd. Ook dat vergt een investering van bijna 300.000 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio