Een veilig en autovrij alternatief

Nieuwe trage weg is ook verlicht

De schoolkinderen reageerden alvast enthousiast Foto: if

Rotselaar - Wezemaal heeft er een nieuwe trage weg bij. Het nieuwe pad kwam er na een investering van 120.000 euro. De provincie zorgde voor een subsidie van 50.000 euro.

Met de nieuwe trage weg, alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers, wordt de Aarschotsesteenweg verbonden met de tenoisclub aan de Spikstraat, een kilometer verder. Het pad is een veilig alternatief voor de leerlingen van scholen De Rank en Het Nest, de bezoekers aan woonzorgcentrum De Lelie en De Mantel, het centrum voor personen meteen handicap. Het loopt ook naast de lokalen van chiro en scouts en jeugdhuis Floere Bloes. En het eindigt bij de tennisclub Wezemaal met zijn duizend leden erg populair. Het pad volgt stukjes van fietsstraten, maar het grootste deel van de weg is nieuw en daarvoor werden gronden aangekocht.

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) mocht het lint doorknippen onder het toeziend oog van leerlingen van de beide scholen, de seniorenraad, de verkeersraad en geburen. En hij toonde zich erg blij met een cheque van 50.000 euro die gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V) meehad van de provincie Vlaams-Brabant.

Het pad zorgt ook voor een verbinding naar wijk Rigessel, en vormt zo een interessant alternatief op het ogenblik dat de Aarschotsesteenweg vernieuwd wordt.

"De trage weg is ook voorzien van een verlichting die vleermuisvriendelijk is. In de omgeving van het pad heeft het gemeentebestuur nog een terrein van 15 are aangekocht dat dienst kan doen als parking", zegt Dirk Claes. " Aan de overzijde van de Aarschotsesteenweg vindt het nieuwe pad een verlengstuk naar het voetbalterrein van Rapide Wezemaal"

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio