Na Slechte SP.A resultaten

Dimitri Casteleyn stapt uit de politiek

Dimitri Casteleyn stapt uit de politiek

Dimitri Casteleyn verdwijnt na Nieuwjaar uit de Holsbeekse politiek.. Foto: if

Holsbeek - Dimitri Casteleyn, de huidige SP.A schepen in Holsbeek trekt zich vanaf 1 januari 2019 terug uit de politiek. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid nadat zijn partij geen enkele zetel haalde tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen.

Bij de recente verkiezingen haalde SP.A in Holsbeek nog 5,1% tegenover 12,2% in 2012. Door die lage score verloren ze hun twee zetels in de gemeenteraad. 

"Ik heb het voorrecht gehad om met het huidig gemeentebestuur mooie dingen te kunnen verwezenlijken. De politiek heeft me ook de kans gegeven om mijn gemeente beter te leren kennen en om fijne mensen te ontmoeten. Ik had nog veele plannen met holsbeek. De kiezer heeft er anders over beslist. Sp.A zal niet langer deel uitmaken van dat gemeentebestuur" schrijft hij op facebook.

"Als lijsttrekker neem ik mijn verantwoordelijkheid  en ik trek me dan ook volledig tereug uit het Holsbeekse politieke leven. Een nieuwe ploeg SP.A vrienden staat klaar om de fakkel over te nemen en zich verder in te zetten voor een warm, ddynamisch, zorgzaam en bruisend Holsbeek. Ik vraag aan de nieuwe bestuursploeg goed zorg te dragen voor Holsbeek".

Dimitri Casteleyn kwam 18 jaar geleden in Holsbeek wonen. Hij belandde in de politiek en zetelde eerst zes jaar als gemeenteraadslid en de huidige legislatuur werd hij schepen van onder meer onderwijs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio