Ten voordele van Sint Antoniusviering in Rotselaar

Chocolade atelier Stuyven pakt uit met varkens

Chocolatier Ivan Stuyven zorgde voor een "verken" in chocolade om per opbod te laten verkopen tijdens de Sint Antoniusviering in Rotselaar. Foto: ggh

Rotselaar / Begijnendijk - Chocolade atelier Stuyven in Betekom maakte een "verken" in chocolade. Het wordt zaterdagavond 19 januari per opbod verkocht tijdens de Sint Antoniusviering in Rotselaar.

Ivan Stuyven kreeg al verschillende verzoeken om met chocolade speciale dingen te doen. "Het is altijd een nieuwe uitdaging. Maar wij gaan niks uit de weg. We kunnen ons creatief uitleven. Het is een tof gevoel als we een opdracht weer tot een goede einde hebben gebracht. Dat geldt ook voor dit chocolade varkentje" zegt de chocolatier.

In Rotselaar zijn ze tevreden met het resultaat, en het chocolade varkentje wordt samen met de varkenskoppen de blikvanger van de verkoop per opbod. Deze Sint Antoniusviering, Toontje met zijn verken, op het derde weekend van januari is een eeuwenoude traditie. Ook dit jaar wordt zaterdag na de mis van 18 uur weer heel offeranden per opbod verkocht ten voordele van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio