Maio International Acro Cup in Portugal

Goud en brons voor Wechterse gymnasten

Goud voor Jannne en Nathan Foto: if

Rotselaar - Afgelopen week maakten zes combinaties van TK Werchter deel uit van de 1311 gymnasten uit 18 landen op het MIAC tornooi in Portugal. Werchter behaalde goud en brons!

Bij de seniors mixed pairs was er een eerste plaats voor Janne Somers (TKW) en Nathan Van den Branden (Volharding Boom) na drie foutloze oefeningen. In dezelfde reeks behaalden Gilles Salien en Judith De Schrijver met drie prachtige oefeningen een bronzen medaille. Met deze resultaten was TK Werchter de beste Belgische club in de clubranking.

Bij de 13 tot 19 jarigen behaalden Annabel Cornille, Kato Desloovere en Louise Janssens een mooie achtste plaats. Bij de 12 tot 18 jarigen werden Milina Hubin, Jana De Potter en Nuria Van Der Auwera knap 18 de en gingen daarmee hun clubgenoten Hasse Timmermans, Noortje Swine en Fiet Voet achter zich.

Met Jonas Anthoon haalde TK Werchter uiteindelijk nog een zilveren medaille in de World Cup. Anthoon trad er samen met zijn drie partners van de topsportschool aan in de discipline heren 4.

Op 23 en 24 maart vinden in het Redingenhof in Leuven de Brabantse kampioenschappen plaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio