Nacht van de Geschiedenis met Davidsfonds Rotselaar

Kennismaken met Wautier, de vrouwelijke evenknie van Rubens

Kennismaken met Wautier, de vrouwelijke evenknie van Rubens

"Een stoet ter ere van Bachus" een kolossaal werk van Wautier. Foto: if

Rotselaar - Het Davidsfonds van Rotselaar koos om de nacht van de Geschiedenis door te brengen met Michaelina Wautier. Prof. dr. Katlijne Vanderstichelen laat ons met de totaal vergeten kunstenares kennismaken tijdens een lezing.

Prof. dr. Katlijne Vanderstichelen stootte een goede 25 jaar geleden in het Kunsthistorisch museum in Wenen op een schliderij van Wautier, weggemoffeld in een deport met werken van minder bekende barokschilders. "Omdat het geschilderd was door een vrouw, iets uitzonderlijks tijdens de barokperiode, wekte dat uiteraard mijn interesse en wilde ik meteen meer weten" zegt Vanderstichelen.

Wie het resultaat daarvan wil kennen kan op dinsdag 19 maart om 20 uur komen luisteren in De eenheid, Aarschotsesteenweg 381 in Wezemaal. 

Prof.dr. Vanderstichelen is geen onbekende in Rotselaar. In 2016 was zij laureate van de Frans Drijversprijs, uitgereikt door de Rotselaarse culturele vereniging Vlaanderen Morgen. Het was zij die Michaeline Wautier een ereplaats geeft in de rij van Vlaamse Meesters.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio