Rijbaanbreedte werd behouden

Bewoners Hoogland vieren hun nieuwe straat

Rotselaar - De inwoners van Hoogland in Werchter vierden feest. Het gemeentebestuur bood hen een receptie aan om de nieuwe straat in te huldigen.

Zoals bij de meeste werken betekende de vernieuwing van het Hoogland voor de bewoners verschillende maanden miserie en ongemak. Maar nu de weginfrastructuur zo goed als vernieuwd is genieten ze van hun nieuwe straat. 

Samen met nieuwe gescheiden rioleringsstelsel werden extra grachten aangelegd als buffer voor het overtollige regenwater. Ook de kruispunten en de Kleine Molenweg en de Hermansstraat werden lichtjes verhoogd. Er werden ook rijbaankussens aangebracht om het verkeer af te remmen. Daarom ook werd de rijbaanbreedte behouden. Schepên Carine Goris (CD&V) wees in haar toespraak ook op de grasbetontegels aan beide zijden van de weg zodat de bermen niet beschadigd worden als auto's moeten kruisen.

Ook burgemeester Jelle Wouters kwam met de bewoners hun nieuwe straat inhuldigen. En bij de opening van de nieuwe weg hoorde natuurlijk een receptie, waarbij de bewoners nog wat konden bijpraten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio