Gymnasten maken reclame voor de turnshow

Alle deelnemende combinaties van TKW gekwalificeerd voor Belgisch kampioenschap acro

Gilles Saliën en Judith De Schryver behaalden brons op het kampioenschap van Vlaanderen Foto: if

Rotselaar - Zondagnamiddag 5 mei is er de jaarlijkse turnshow van Turnkring Werchter. Op zaterdagavond 4 mei is er in dezelfde sporthal al een show met de beste Brabantse gymnasten.

De Werchterse gymnasten maken mooie reclame voor hun shows. Alle deelnemende combinaties van TKW aan het kampioenschap van Vlaanderen plaatsten zich voor deelname aan het Belgisch kampioenschap begin juni in Libramont.

TK Werchter deed het uitstekend op het kampioenschap van Vlaanderen acro voor het A-niveau. Janne Somers werd kampioen bij de seniores gemengde duo's samen met Nathan Vandenbranden van Volharding Boom. In dezelfde categorie pakten Gilles Saliën en Judith De Schryver de bronzen medaille.

Bij de trio's 13 tot 19 jaar werden Annabel Cornille, Kato Deslovere en Louise Janssens verdienstelijk vierde. Bij de trio's 12 tot 18 jaar turnden Jana De Potter, Milina Hubin en Nuria Van Der Auwera een foutloze oefeneing. Het leverde hen een zevende plaats op.

Bij de 11 tot 16 jarigen was er een achtste plaats voor Tiska Van Der Auwera, Lotte Sosmers en Mitke Gutshoven.

Op de turnshow van 5  mei in sporthal De Meander (om14.30 uur) zijn de toppers samen met de tweehonderd andere gymnasten van TKW aan het werk te zien. Ook Jonas Anthoon, die deel uitmaakt van de heren 4 van Topsport zal er voor spectakel zorgen.

De dag voorzien, zaterdag 4 mei organiseert TK Werchter samen met de federale turnfederatie The Best of Brabant, een show waar de beste gymnasten uit Brabant in alle disciplines het beste van zichzeelf zullen geven. Die show start om 19 uur, eveneens in sporthal De Meander, Vakenstraat 18 in Rotselaar.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio