Aanleg van een multifunctionele dam

Gemeente verleent vergunning voor stabiliteitswerken kasteel van Horst

Gemeente verleent vergunning voor stabiliteitswerken kasteel van Horst

Foto: ggh

Holsbeek - Het college van burgemeester en schepenen van Holsbeek heeft een bouwvergunning goedgekeurd voor de aanleg van een damconstructie rond het kasteel van Horst.

De dam is nodig  om de fundering van het kasteel te controleren en waar nodig te versterken. Het betekent een nieuwe startt in de restauratie van het kasteel van de Rode Ridder. Maar de dam zal ook nuttig zijn voor het onderhoud van de vrijver rond het kasteel en hij blijft dan ook liggen na de controle van de fundering.

"Het kasteel is samen met haar omgeving beschermd als cultuurhistorisch landschap dat bestaat uit het kasteel, de vijvers en dreven" zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V).

Voor de aanleg van de damconstructie zal eerst het nodige slib geruimd worden. "De dam is voorzien tot tegen het kasteel en is ongeveer vier meter breed. en 82 cm hoog, zodat hij 10 cm boven het waterpeil reikt.  Voor de aanleg wordt geeotextiel aangebracht"" legt de burgemeester uit.

Na de werken wordt de dam 20 cm afgegraven zodat hij net onder het wateroppervlak komt te liggen maar ook later nog dienstig kan zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio