Haalbaarheidsstudie voorleggen aan gemeenteraden

Naar fusie van politiezone BRT met Aarschot?

Naar fusie van politiezone BRT met Aarschot?

Burgemeester Jelle wouters, voorzitter politiezone BRT. Foto: if

Rotselaar / Begijnendijk - De burgemeesters van Aarschot, Begijnendijk, Rot§selaar en Tremelo willen een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar een mogelijke fusie van de politiezones BRT en Aarschot. Het voorstel wordt voorgelegd aan de gemeenteraden.

Burgemeesters Bert Ceulemans (Begijnendijk), Bert De Wit (Tremelo), Gwendolyn Rutten (Aarschot) en Jelle Wouters (Rotselaar) maken prioriteit van een moderne politiewerking. Ze bekijken op welke manier de politiewerking best wordt georganiseerd. Een samensmelting van de politiezone Aarschot en BRT wordt onderzocht.

De beide politiezones zijn nu reeds nauw met elkaar verbonden zowel geografisch als sociaal-economisch. Beide zones gebruiken samen al gedeelde politiecellen, een telefoonafluisteraarkamer en bovendien geven de interventieploegen geregeld steun aan elkaar.

De gemeenteraden van Aarschot, Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo zullen de komende weken beslissen over de haalbaarheidsstudie. De resultaten van deze studie worden afgewacht alvorens verdere stappen worden gezet naar een fusie van beide politiezones.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio