Met de steun van VLAIO

BORGinsole start nieuw productielabo voor podologische zolen.

Paul, Jelle Wouters en Gratienne stellen de productielijn in werking. Foto: ggh

Rotselaar - Het was weer een heel speciaal weekend voor Paul Borgions en Gratienne Sioncke van BORGinsole in Rotselaar. Ze openden zaterdag een wereldwijd uniek productielabo voor podologische zolen. Zondag was het er open bedrijvendag.

Sinds de start van het bedrijf in 2007 zorgde BORGinsole voor heel wat innovatieve projecten. Met hun nieuw productielabo dat gerealiseerd in samenwerking met Exmore zorgen ze voor een wereldprimeur. De productie gaat nu helemaal robotgestuurd. Dat zorgt dat de productie nu gestegen is tot vijfhonderd zolen, vijf keer meer dan voorheen.

Het project dat gesteund werd door het Vlaams Agentschap innoveren en ondernemen kost drie miljoen euro. Gratienne verklaapte dat het idee ontstond tijdens een reis in Tahiti.

BORGinsole werkt samen met podologen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs Griekenland. Hun klanten zijn bovendien niet van de minste. Sportlui in heel veel disciplines presteren met zolen die in Rotselaar geproduceerd worden. Veel voetballers van RC Genk dragen hun zolen. Ook Koulibali (Napels) kwam enkele weken geleden met zijn privejet overgvlogen vanuit Italië voor opmetingen. En hij had een uitnodiging bij voor de Gratienne en Paul voor de championsleague wedstrijd van 2 oktober in Genk. Ze voelden zich vereerd, maar tegelijkertijd ongemakkelijk in het vak van Napels.

De Rotselaarse burgemeester Jelle Wouters (CD&V) benadrukte dat BORGinsole bewezen heeft voortdurend zijn grenzen te verleggen en tegelijkertijd oog te hebben om zich ook sociaal te engageren."Rotselaar is trots en fier", besloot hij zijn toespraak. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio