zaterdagavond na de mis in Sint Pieterskerk

Toontje met zijn verken steunt goede doelen

De varkenskoppen en groenten worden per opbod verkocht. Foto: if

Rotselaar - De derde zaterdag van januari is het een aloude traditie dat men het feest van Sint Antonius viert met een verkoop per opbod van de offergaven.

De tijd dat de boeren hun producten offerden tijdens de hoogmis van Sint Antonius is voorbij. De varkenskoppen en pensen zijn gebleven, en er zijn ook nog heel wat wintergroenten die per opbod verkocht worden aan de kerkpoort. Maar boeren om te offeren zijn er niet meer. Nu komen de giften van vleeswaren Persoons-Vandeborne, de groenten van Jan Martens, chocolade varkentjes van chocolatier Stuyven en de houten snijplanken van Den Ateljee.

Elk jaar worden de aangeboden offeranden per opbod verkocht. Een spannende activiteit, waarbij de plaatselijke politici en vertegenwoodigers van verenigingen zich niet wegsteken. 

Het Davidsfons, de Landelijke Gilde, het zangkoor Sint Cecilia en pastoor Kastekkere houden deze traditie in ere en ze steunen er elk jaar een goed doel mee. "Vorig jaar zamelden we 2.000 euro voor de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) die er hun projecten mee steunden. De opbrengst gaat dit jaar naar de vzw Ekimanyelo, die wij via onze omroeper Jos Massie leerden kennen. Onze steun zal besteed worden aan de uitbouw van een bibliotheek in een schooltje in Lodja, een stad in de D.R. Congo" zegt Philippe Hendrix van Het Davidsfonds.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio