Doorgaand verkeer in centrum niet meer mogelijk

Nieuwe fase van dorpskernvernieuwing komt eraan

Nieuwe fase van dorpskernvernieuwing komt eraan

Foto: if

Begijnendijk - Normaal was er een infoavond gepland om de tweede fase van de rioleringswerken toe te lichten. Maar Covid-19 maakt dit onmogelijk en de bewoners werden bijgevolg via brief op de hoogte gebracht van geplande werken in het kader van de dorpskernvernieuwing in Begijnendijk.

Op 2 juni gaat de volgende fase van de rioleringswerken van start. Deze fase sluit ter hoogte van het Kerkplein aan bij de vorige fase, en loopt van de Betekomsesteenweg tot aan het kruispunt met de Kleinesteenweg. In de Kleinesteenweg lopen de werken tot aan het kruispunt van de Dreef. Op de Baalsesteenweg wordt gewerkt tot aan het kruispunt met de Vissendijk. Verwacht wordt dat fase 2 afgerond wordt tegen december.

Door de werken is doorgaand verkeer in het centrum van Begijnendijk niet meer mogelijk. Daarom wordt het doorgaand verkeer van in Betekom, Baal en op de Mechelbaan omgeleid naar de Liersesteenweg. Voetgangersverkeer in het centrum blijft wel mogelijk. De handelszaken en woningen zullen zoveel als mogelijk bereikbaar blijven.

Op 25 mei wordt ook gestart met de afwerking van de Kerkstraat, zodat die zo snel mogelijk kan opengesteld worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio