Primeur op 9 mei met Wezemaal kermis

Duivelsput is nieuw streekbier van Wezemaal

Duivelsput is nieuw streekbier van Wezemaal

Foto: ggr

Rotselaar - Op zaterdag 9 mei, Wezemaal kermis, kan men voor het eerst het Wezemaalse duivelsputbier  proeven in cafe De Wisemaele, Steenweg op Nieuwrode 28. Het nieuwe bier is genoemd naar de mysterieuse plaats op de noordhelling van de Wijngaardberg. 

Café De Wisemaele ervaart al langer het belang van het toerisme voor de plaatselijke horeca. 'De Wijngaardbergwandeling in Wezemaal is er populair en vele wandelaars zakken nadien af naar café voor een verfrissend pint. Toeristen vragen vaak naar het streekbier. Zo is het idee ontstaan om een eigen bier op de markt te brengen,' verduidelijkt de uitbater.

Ze noemen het nieuwe blonde bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 8 graden naar de duivelsput. Rond die duivelsput in Wezemaal is er steeds een zweem van mysterie blijven hangen. Het is voor velen een geheimzinnige plek in het majestueuze en avontuurlijke beukenbos op de koele noordhelling van de Wijngaardberg.

Tijdens Wezemaal kermis op 9 mei kan men het nieuwe bier voor het eerst proeven. Dat kan in het cafe De Wisemaele, maar men kan het ook proeven aan de duivelsput zelf. Om 14 en om 16 uur vertrekt aan het cafe een avontuurlijke wandeling onder begeleiding van een verteller. Daar wordt het duivelsputbier van 33 cl aangeboden en doet de verteller het ware verhaal rond dit mysterieus natuurfenomeen van de duivelsput. Inschrijven is nodig (2 euro).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio