Proeven op de Wezemaalse wijnfeesten

Moezelwijn vergelijken met Hagelandse wijn

Rotselaar - Zaterdag 29 augustus vindt de zesde editie plaats van de Wezemaalse wijnfeesten. Er zijn gezellige wijnstandjes, kraampjes met streekproducten, demonstraties van oude ambachten en rondritjes met de huifkar. Het Moezeldorpje Kröv heeft woord gehouden en komt net als vorig jaar met een stand naar het centrum van Wezemaal.

De zesde editie van de wijnfeesten wil vooral de Hagelendse wijnen promoten. De wijnboeren uit de meest noordelijke wijnstreek van Europa zijn dan ook allemaal uitgenodigd om aanwezig te zijn op dit evenement van de vzw Steenen Muur en het gemeentebestuur van Rotselaar.

Wie de sfeer van gezelligheid wil opsnuiven en de vele wijnen proeven hoeft zich niet te laten afschrikken om met de auto te komen. Er zijn in de omgeving eenaantal mogelijkheden om te overnachten. Op wandelafstand is er het ontmoetingscentrum De eenheid met een complex van twaalf kamers (016-20 48 16) of men kan overnachten bij Noël Overbergh (016-58 22 78).

Ondertussen is het wijnglas van de Wezemaalse wijnfeesten een verzamelobject geworden. Dit jaar heeft het glas een opdruk in blauwe kleur en  mag je het versierde glas mee naar huis nemen. Het kost 6 euro, maar je kan er vijf gratis wijnen mee proeven.

Belangrijk is natuurlijk deaanwezigheid van het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, terwijl de vzw Steenen Muur het hele jaar door rondleidingen en degustaties organiseert in zijn wijnkelder.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio