Vier dagen speelstraat

Kinderen baas in de Tramstraat

Kinderen baas in de Tramstraat

Geen trams, maar wel gekke fietsen in de Tramstraat. Foto: ica

Begijnendijk - Van zondag 18 tot woensdag 21juli zijn kinderen de baas in de Tramstraat. Vier dagen lang wordt hun straat omgetoverd tot een speelstraat. Maar ook de volwassenen komen er die dagen aan hun trekken.

De Vrienden van de Tramstraat waren de eersten om bij het gemeentebestuur een vraag in te dienen om van hun straat een speelstraat te maken. Dat gebeurt van zondag 18juli tot woensdag 21juli in samenwerking met het Betercomité.

Zondagnamiddag om 14uur wordt de speelstraat officieel geopend. De kinderen kunnen er terecht op springkastelen, er is een hindernissenbaan, ze kunnen beschikken over gekke fietsen, er is een basketbalspel, ze kunnen experimenteren met stoepkrijttekeningen, er zijn gezelschapsspellen, men kan deelnemen aan een wedstrijd teppenschieten en een stand nagelkloppen.

Kindergrime en ballonplooien horen ook bij een speelstraat. Zondag zijn er gratis pannenkoeken en dinsdag deelt men ijsjes uit.  Woensdag 21 juli sluit men af met een verklede avond.

Omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn vragen de organisatoren dat bezoekers zoveel mogelijk met de fiets naar de Tramstraat komen. De Tramstraat is gelegen tussen de Prof. Scharpélaan en de O.L.Vrouwstraat in Betekom.

Reacties kan men kwijt via tramstraat-speelstraat@hotmail.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio