Mobiplus doet meer dan verkeersregels opfrissen

55-plussers willen mobiel blijven

55-plussers willen mobiel blijven

De gemeente Holsbeek gaat scheep met Mobiplus voor het opfrissen van de verkeersregels voor 55-plussers. Foto: mobiplus

Holsbeek - De gemeente Holsbeek neemt deel aan een project van Mobiplus waarbij 55-plussers de kans krijgen om hun kennis over de wegcode bij te spijkeren. Maar in de vierdaagse cursus komen nog heel wat andere thema's aan bod.

Inwoners van Holsbeek die ouder zijn dan 55 jaar kunnen inschrijven voor een vierdaagse opleiding op vrijdagnamiddagen in het najaar. De gemeente gaat scheep met Mobiplus, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Federatie van beroepsrijscholen van België. Op die manier hoopt men dat de 55-plussers zo lang mogelijk op een verantwoorde manier mobiel blijven.

Aanpassingen in de wegcodes, nieuwe wetten en regels, het steeds drukker wordend verkeer en nieuwe situaties maken het de weggebruiker niet gemakkelijk. Daarom steunt het gemeentebestuur dit project en neemt zij tien euro van de inschrijvingskosten voor haar rekening.

De lessen worden gegeven door een lesgever van een erkende rijschool op vrijdagnamiddagen 10,17 en 24 september en 1 oktober van 14 tot 16 uur. Thema's die aan bod komen zijn onder andere verkeersdrukte, gedrag, opfrissing van de verkeersregels, in- en uitvoegen op de snelwegen, openbaar vervoer en het gedrag als voetganger en fietser. Ook knelpunten binnen de gemeente worden er besproken.

Inschrijven (25 euro) en info kan bij Kris De Gussemé op 016-62 95 03 of info@holsbeek.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio