Na lange zoektocht voor standplaats

Circus Zavatta met wilde dieren in Begijnendijk?

Circus Zavatta met wilde dieren in Begijnendijk?

Foto: if

Begijnendijk - Het circus Zavatta pakt het komende weekend uit met enkele vertoningen in Betekom. Het circus kwam de jongste dagen negatief in het nieuws na de problemen die het had in Sint Truiden. In Betekom staat het circus opgesteld op een privéterrein naast het containerpark aan de Prof. Scharpélaan.

Een aantal gemeenten verbieden circussen met wilde dieren op hun grondgebied. Ook Begijnendijk weert normaal dergelijke circussen. 'We laten alleen die circussen toe die erkend en gesubsidieerd zijn vanuit de Vlaamse Gemeenschap. Circus Zavatta staat op privéterrein. Ze namen ook contact op met de gemeente voor een staanplaats op het dorpsplein en verschillende inwoners meldden mij dat zij benaderd werden door verantwoordelijke van het circus dat op zoek was naar een standplaats. Het schepencollege heeft een electriciteitsaansluiting via de gemeentelijke loods geweigerd. Maar ik heb momenteel geen weet van klachten. Voor mij is het goed als ze de wetgeving, ook in verband met het dierenwelzijn, respecteren. Als er overtredingen vastgesteld worden verwittigen wij de dierenbescherming', aldus burgemeester Willy Michiels.

Volgens onze informatie vroegen inwoners van de gemeente de politie om de nodige vaststellingen te doen. Die vraag kwam er naar aanleiding van de klachten die er waren in Sint Truiden waar het circus Zavatta mocht blijven, maar op vraag van de brugemeester de wilde dieren in veiligheid diende te brengen.

Uit ingewonnen informatie blijken er momenteel twee circussen Zavatta rond te toeren in België. Het circus dat in Betekom staat is Zavatta Enzo. In Sint Truiden zou het gaan om Zavatta Prein.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio